Rugby: Chester Williams, fostul antrenor al echipei Timişoara Saracens, omagiat la Universitatea de Vest Timişoara

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) îl omagiază pe fostul antrenor al echipei de rugby Timişoara Saracens, echipă care a ajuns sub conducerea sa campioana României, deschizând o Carte de condoleanţe, după ce conducerea UVT a transmis o scrisoare familiei acestuia în care şi-a exprimat regretele faţă de moartea fulgerătoare a fostului tehnician.

Tot în semn de respect şi de prietenie pentru Chester Williams, conducerea UVT a transmis familiei acestuia compasiunea, sprijinul şi disponibilitatea ca în cazul în care copiii marelui campion, care este absolvent al UVT, aleg să studieze la Universitatea de Vest din Timişoara, aşa cum a făcut şi tatăl lor, să aibă parte de toată susţinerea morală şi financiară.

"Pentru Universitatea de Vest din Timişoara a fost un mare privilegiu să primească o asemenea legendă mondială în comunitatea sa, iar pentru studenţii noştri, Chester a fost o permanentă sursă de inspiraţie. Ne amintim adesea discursul său de la ceremonia de absolvire a UVT, din anul 2017, când prin exemplul său personal le-a transmis tinerilor că prin muncă, dedicare şi determinare vor putea depăşi orice obstacol şi i-a îndemnat să creadă şi să lupte pentru visurile lor", afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, marţi seara, AGERPRES.

Acum, când Chester Williams, o legendă a sportului mondial, a trecut în eternitate, Universitatea de Vest din Timişoara îşi asumă rolul de a-i cinsti contribuţia adusă oraşului de pe Bega. Astfel, toţi cei care doresc să transmită un gând pentru simbolul care a fost, este şi va fi întotdeauna Chester Williams, sunt invitaţi să vină în holul de la parterul sediului central al UVT, până în data de 13 septembrie, să semneze în Cartea de condoleanţe.

Marele sportiv sud-african, campion, jucător şi antrenor de rugby, este Alumnus al UVT. A finalizat aici atât un program de studii universitare de licenţă, cât şi unul de masterat, în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Totul, în timp ce conducea către succes cea mai titrată echipă de rugby a Timişoarei din ultimele decenii, Timişoara Saracens SCM UVT.

Chester Williams a devenit în anul 2013 Cetăţean de onoare al municipiului Timişoara, dar şi-a ridicat distincţia abia în anul 2016, când a revenit să-şi ia şi diploma de licenţă.

"Mulţumesc în primul rând clubului de rugby Timişoara, conducătorilor clubului care m-au chemat să antrenez şi mi-au oferit oportunitatea să vin şi să iubesc acest oraş. Mulţumesc Universităţii de Vest pentru că mi-a dat şansa să studiez. A fost un vis al copilăriei să urmez studiile superioare. Nu am avut această oportunitate când eram tânăr. Ieri mi-am luat licenţa, a fost o mare onoare, iar azi o onoare şi mai mare este să primesc această distincţie din partea oraşului. Mă bucur să-mi revăd prietenii. Privesc cu încredere şi continuarea studiilor la Universitatea de Vest, prin master. Pentru mine, Timişoara e a doua casă", declara, în 13 septembrie 2016, Chester Williams.

Fostul rugbyst sud-african Chester Williams, campion mondial cu Springboks în 1995 şi fost antrenor al echipei Timişoara Saracens, a decedat, vinerea trecută, la vârsta de 49 de ani. Potrivit televiziunii de stat sud-africane SABC, Williams s-a stins din cauza unui presupus atac de cord.

Chester a fost un adevărat pionier al rugby-ului sud-african, iar performanţele sale la Cupa Mondială din 2015 ... vor fi înscrise pentru totdeauna în inimile şi minţile iubitorilor rugby-ului, a declarat Mark Alexander, şeful federaţiei sud-africane de rugby. Victoria de la Cupa Mondială din 1995 este una de legendă pentru sud-africani, care au văzut acest succes ca un element de unitate, la un an după primele alegeri democratice din Africa de Sud.

Africa de Sud fusese exclusă din competiţiile internaţionale o lungă perioadă de timp din cauza politicii de apartheid a guvernului de la Pretoria.

Vestea morţii lui Williams a venit la mai puţin de două luni de la decesul colegului său de echipă James Small.

Chester Williams a jucat 27 de meciuri pentru Springboks între 1993 şi 2000, iar după ce s-a retras din activitate a devenit antrenor.

Chester Williams a preluat-o pe Timişoara Saracens în ianuarie 2012 şi a adus în acel an titlul în Banat după o pauză de 40 de ani. Williams, care a fost o scurtă perioadă şi director tehnic la Dinamo, a pregătit în trei rânduri echipa din Timişoara.

Luna trecută, Chester Williams a lansat propria marcă de bere, Chester's Lager, care urmează să fie vândută timpul Cupei Mondiale din Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel