Rugby: Neozeelandezul Brodie Retallick, autorizat să joace în Japonia, între Cupele Mondiale din 2019 şi 2023

Internaţionalul neozeelandez Brodie Retallick a fost autorizată să evolueze timp de două sezoane în Japonia, înainte de a reveni în Noua Zeelandă şi în selecţionata All Blacks, în 2021, pentru a fi eligibil în vederea Cupei Mondiale din 2023, a anunţat miercuri Federaţia neozeelandeză de rugby (NZR), citată de AFP. 

Conform acordului propus de Federaţie, Retallick (28 ani) va putea juca în Japonia, după încheierea Cupei Mondiale 2019, la o echipă care nu a fost specificată, înainte de a reveni în ţara sa, în mai 2021, la o franciză din Super Rugby, urmând să fie legat prin contract de NZR până la finele anului 2023. El va putea participa astfel la următorul Mondial, găzduit de Franţa.

'Brodie este unul dintre cei mai buni jucători de linia a doua din istoria rugbyului, dacă nu cel mai bun', a declarat selecţionerul All Blacks, Steve Hansen, referindu-se la campionul mondial din 2015 şi cel mai bun rugbyst al lumii în 2014, care a adunat 75 de selecţii alături de All Blacks. Staff-ul naţionalei Noii Zeelande se pregăteşte, de altfel, pentru un număr important de plecări în străinătate după Cupa Mondială 2019 din Japonia, între care cele ale lui Kieran Read, căpitanul naţionalei, Ben Smith, Ryan Crotty, Waisake Naholo, Owen Franks, Liam Squire şi Nehe Milner-Skudder.

În mod normal, doar jucătorii sub contract cu NZR şi care evoluează la o echipă din Noua Zeelandă sunt eligibili să poarte celebrul tricou negru al celei mai puternice reprezentative de rugby din lume. Brodie Retallick a explicat că are nevoie de odihnă, din cauza intensităţii rugby-ului practicat în ţara sa, pentru a-şi putea prelungi astfel cariera. În ultimii ani, Federaţia neozeelandeză a fost obligată să-i lase pe unii dintre cei mai buni jucători ai săi să evolueze la echipe din străinătate, pentru a nu-i pierde definitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel