Rugby: CM 2019 - Noua Zeelandă şi Africa de Sud, calificate în sferturile de finală

Selecţionatele Noii Zeelande şi Africii de Sud s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby din Japonia, după ce organizatorii competiţiei au hotărât să anuleze meciul pe care naţionala All Blacks urma să-l dispute sâmbătă împotriva Italiei, din cauza taifunului Hagibis, informează AFP. 

Conform regulamentului, un meci anulat este considerat nul (0-0), ambele echipe primind câte două puncte în clasament. Noua Zeelandă încheie, astfel, pe primul loc în Grupa B, cu 16 puncte, urmată de Africa de Sud, cu 15 puncte, ambele fiind calificate în faza următoare.

Pentru a putea spera să acceadă în sferturile de finală, Italia, care nu a câştigat niciodată în faţa Noii Zeelande, ar fi trebuit să-i învingă pe All Blacks cu un punct de bonus ofensiv, în meciul de sâmbătă. Noua Zeelandă, dublă campioană mondială en titre, şi Africa de Sud se alătură, astfel, celorlalte echipe calificate deja în sferturile de finală: Anglia şi Franţa, din Grupa C, Ţara Galilor şi Australia, din Grupa D.

Ultimele două bilete vor fi atribuite duminică, la finalul meciului Japonia - Scoţia, din Grupa A, care a fost menţinut la Yokohama. Irlanda va merge în sferturile de finală în cazul unui succes bonificat în duelul de sâmbătă cu Samoa. Japonia va accede la rândul ei în turul următor, pentru prima oară în istoria sa, în cazul în care va învinge sau va remiza cu Scoţia.

Scoţienii au nevoie, la rândul lor, de un succes bonificat în faţa niponilor. În cazul unei victorii fără bonus, Scoţia va trebuie să aibă grijă să nu le permită japonezilor să obţină bonusul defensiv. Însă toate aceste scenarii ar putea fi date peste cap de taifunul Hagibis, care ameninţă şi această partidă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel