Rudy Giuliani, noi menţiuni despre România în presa americană: Doar priviţi

Avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, Rudy Giuliani, a menţionat, într-un interviu acordat postului Fox News, mai multe ţări în care fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden ar fi avut o implicare în afaceri controversate, printre care şi România. 

Vorbind joi la show-ul moderat de Sean Hannity la postul Fox News, Rudy Giuliani a atras atenţia asupra României. Sean, vreau să priviţi nu doar China. Vreau să fiţi atent la România. Doar priviţi România, a spus avocatul lui Trump, fără alte precizări.

România, implicată în scandalul Hunter Biden

Reacţia sa survine în contextul scandalului declanşat de o solicitare pe care preşedintele Trump i-a adresat-o omologului său ucrainean Volodimir Zelenski într-o convorbire telefonică din 25 iulie în care liderul de la Casa Albă a abordat problema unei investigaţii sistate de justiţia ucraineană faţă de fiul lui Joe Biden, Hunter Biden.

Acesta din urmă a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său era vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden. Cazul are o importantă miză electorală în SUA, dat fiind că Joe Biden este cel mai probabil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile de anul viitor. În urma publicării transcriptului convorbirii Trump-Zelenski, democraţii au lansat procedura de impeachment, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel