EXCLUSIV  Rudolf Giuliani, scrisoare pentru Iohannis. Bolcaș: O lecție de democrație

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, pentru DCNews, despre scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, preşedintelui României.

Rudolph Giuliani și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „prejudiciul adus statului de drept în România". Potrivit acestuia, progresele au fost subminate grav de excesele DNA, făcute în numele „aplicării legii". Rudolph Giuliani încurajează România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi judeca corupţia în mod cinstit, transparent şi în concordanţă cu legea.

Contactat de redactorii DCNews, avocatul Lucian Bolcaș consideră că scrisoarea reprezintă o lecție de democrație. „Scrisoarea trimisă, deși nu cred în eficiența ei, deoarece pentru destinatar va fi mai greu și complicat de înțeles, este absolut corectă. Vorbește despre un fenomen specific, care a fost cercetat de știința juridică germană, și anume fenomenul de degenerescență a statului de drept, în care un organism, care este menit să păzească și să aplice legea, se transformă într-un stat polițienesc. Acest fenomen se întâmplă din cauza slăbiciunii factorului democratic", a afirmat Lucian Bolcaș.

„O lecție de moralitate”

„În primul rând, trebuie păzită democrația și de abia apoi trebuie avut grijă ca, în această democrație, să se dezvolte așa cum trebuie statul de drept. Înțeleasă în acest context, scrisoarea este o lecție de teorie a dreptului, o lecție de democrație și, dacă vreți, o lecție de moralitate în conducerea unui stat. Este binevenită. Îi lipsea domnului președinte acest lucru", a declarat Bolcaș.

Avocatul consideră că președintele Iohannis nu va răspunde acestei scrisori. Mai mult, „cred că o să i se relateze un rezumat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel