EXCLUSIV  Angajații din Primăria Sectorului 5, plătiți cu fonduri UE. Observație-cheie

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a prezentat Programul Operațional Capital Uman.

"Programul Operaţional Capital Uman, cu siguranță, va fi de interes pentru Sectorul 5. Vom susţine tot ce înseamnă măsuri, subvenţii ale locurilor de muncă, programe de calificare, programe de ucenicie. Vom susţine refacerea curriculei şcolare, prevenirea abandonului şcolar. Vom continua să susţinem partea de ocupare, subvenţionare locuri de muncă şi stadii de ucenicie. Vom continua să susţinem serviciile sociale (....) Este important să ştiţi că partea de sănătate am propus să o gestionăm distinct", a declarat Roxana Mînzatu la Conferința "SECTORUL 5 - Exemplu de dezvoltare durabilă". 

"Am discutat cu Comisia Europeană ca să putem să agreăm că putem prinde ca şi cofinanțare eligibilă, cofinanţarea părţii publice a PPP-urilor pe spitale din bani europeni. Este posibil, ține doar de noi să includem şi astfel de concepte, cofinațarea din bani europeni a PPP-urilor realizate în municipalităţi. De exemplu, infrastructura medicală, dar şi alte tipuri de exemple", a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

"Funcţionarii din primării pot fi plătiţi cu bani europeni, ceea ce înseamnă că bugetul local va avea nişte bani suplimentari fiindcă salariile sunt importante", am declarat în cadrul conferinței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel