Rowan Atkinson îi ia apărarea lui Boris Johnson, în scandalul burqa: Glumă reuşită

Actorul şi comicul britanic Rowan Atkinson, cunoscut în lumea întreagă pentru personajul Mr. Bean, i-a luat apărarea fostului ministru de externe britanic Boris Johnson în controversa stârnită de afirmaţiile acestuia despre burqa, informează DPA. 

Din perspectiva cuiva care a beneficiat toată viaţa de libertatea de a face glume despre religie, cred că gluma lui Boris Johnson despre purtătoarele de burqa, care seamănă cu nişte cutii poştale, este una destul de reuşită, a scris Atkinson într-o scrisoare adresată publicaţiei The Times şi publicată vineri. 

Johnson a comparat femeile care poartă vălul musulman integral, care lasă la vedere doar porţiunea din jurul ochilor, cu nişte spărgătoare de bănci sau cutii poştale într-un articol apărut în The Telegraph la începutul acestei săptămâni. În urma reclamaţiilor şi a refuzului său de a-şi cere iertare, politicianul urmează să fie investigat pentru o eventuala încălcare a codului de conduită al Partidului Conservator din care face parte. 

"Nu este nevoie de scuze"

O comparaţie vizuală aproape perfectă şi o glumă care, indiferent dacă domnul Johnson îşi cere sau nu iertare pentru ea, va rămâne în conştiinţa publicului pentru ceva timp, a scris Atkinson. Toate glumele despre religie ofensează, aşa că nu are sens să-ţi ceri scuze pentru ele. Ar trebui să-ţi ceri scuze doar când faci o glumă proastă. Pe acest principiu, nu este nevoie de scuze, a adăugat actorul. 

Critici din interiorul şi din afara Partidului Conservator, printre care şi premierul Theresa May, i-au cerut lui lui Johnson să-şi ceară scuze. Mulţi dintre cei care l-au criticat au spus că afirmaţiile sale tind către extrema dreaptă şi instigă la islamofobie. Dacă se va considera că s-a abătut de la codul de conduită al partidului, politicianul ar putea fi exclus din partid. Boris Johnson a demisionat din guvern în luna iulie, nemulţumit de abordarea premierului Theresa May privind Brexitul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel