Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, aviz negativ în JURI. Motivul respingerii - Surse Politico

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi şi pe cea a lui Laszlo Trocsanyi pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi politică de extindere.

JURI nu și-a motivat decizia, însă jurnaliștii de la Politico spun că au intrat în posesia documentelor care detaliau avizul negativ primit de reprezentanții României și ai Ungariei.

În cazul Rovanei Plumb ar fi vorba de un împrumut pe care aceasta l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă. Comisia ar fi sugerat că problemele ridicate de acest împrumut ar putea „continua să creeze un potențial conflict de interese și în raport cu alte portofolii", scrie sursa citată.

În cazul lui Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justiției în Ungaria, există preocupări ale JURI în ceea ce privește relația pe care o are cu Federația Rusă printr-o firmă de avocatură pe care a co-fondat-o. Mai mult, în timpul mandatului său de ministru al Justiției, Trocsanyi a aprobat extrădarea unor suspecți ruși de trafic de arme, Vladimir Lyubishin Sr. și Vladimir Lyubishin Jr., în Rusia, în ciuda unei solicitări de extrădare a SUA. Ulterior aceștia au fost eliberați.

Amintim că azi, în JURI, împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte voturi. Contra candidaturii lui Laszlo Trocsanyi au votat 12 eurodeputaţi, iar pentru - nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel