Rovana Plumb, respinsă de Comisia Europeană. Traian Băsescu: Eu zic că trebuiau respinși toți candidații

Rovana Plumb nu a primit vot favorabil în Comisia JURI a Parlamentului Europan pentru a ocupa funcția de comisar european pe transporturi.

Această decizie politică la nivel european a fost comentată joi seara la Realitatea Tv de europarlamentarul Traian Băsescu:

”La doamna Plumb lucrurile s-au încheiat. A fost o decizie în interiorul comisiei cu 20-0 ca să nu mai fie reaudiată, deci nici măcar reprezentanții socialiștii nu au votat. Este adevărat că nu există un comunicat oficial. Acum sincer să fiu, nu-mi dau seama cât de experți suntem noi parlamentarii aleși să verificăm o avere într-o oră. Altceva pare deranjant, dacă e să discutăm cinstit situația: nu este singura care are probleme. Și eu nu zic că trebuia să treacă doamna Plumb, eu zic că trebuiau respinși toți! Adică, cel care va fi comisar pe justiție este anchetat penal de autoritățile din Belgia, doamna care trebuie să răspundă de afacerile interne, reprezentanta Franței, are probleme exact cu banii de europarlamentar și este investigată de OLAF, ca să nu mai vorbim că și belgianul și doamna din Franța sunt din partidul domnului Cioloș. Ceva este în neregulă: De ce nu s-a aplicat tuturor acest criteriu!?”, a declarat în intervenția sa fostul președinte Traian Băsescu. 

”Din câte știu eu, nu va mai continua cursa doamna Plumb. Premierul trebuie să desemneze pe altcineva. Problema este că trebuie să aibă grijă mare la nominalizarea nouă. Despre consultarea cu președintele, vă spun că nu este un ciclu scris în lege, însă niciodată nu-i greșit să te consulți cu președintele, atâta timp cât președintele este membru în Consiliul European și nu premierul”, a încheiat fostul președinte, actual europarlamentar PMP.

Comisia JURI a PE nu le-a dat undă verde joi celor doi candidaţi la posturi de comisari europeni ai României, Rovana Plumb, şi Ungariei, Laszlo Trocsanyi, să participe la următoarea etapă a procedurii de audiere, care urma să aibă loc săptămâna viitoare, din cauza unor conflicte de interese, potrivit unui comunicat al Grupului Verzi/ALE.

Citește și: 

Rovana Plumb, prima reacţie după respingerea candidaturii la Comisia Europeană: Nu am primit nimic oficial

Rovana Plumb, respinsă de Comisia Europeană. Klaus Iohannis, prima reacţie: Un nou eşec major al PSD, care aduce prejudicii României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel