Bogdan Chirieac, după respingerea Rovanei Plumb: Este prea mult! Președinți ai României își sabotează propriile guverne!

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european, iar potrivit surselor Antena 3 următoarea propunere din partea Guvernului Dăncilă ar fi Claudia Țapardel. DCNews a dat în exclusivitate această variantă de comisar european. 

"Informaţia pe surse este adevărată, în sensul în care ea este cunoscută încă de ieri seară în interiorul PSD, dar dincolo de asta, votul de la Bruxelles este fotografia perfectă, o radiografie a poziţiei României în Uniunea Europeană. Aşa suntem văzuţi. Veţi spune "bine, dar şi Ungaria a avut aceeaşi problemă ca România". Da, dar premierul ungar a ieşit ferm şi a tras un avertisment ţărilor din Europa de Vest, spunându-le că nu în acest fel vor reuşi să facă Europa unită. Canditatul Ungariei a fost respins din cauza poziţiei Guvernului de la Budapesta faţă de migranţi. În cazul României, s-a inventat un conflict de interese", a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Acest repetent este perfect ales. Este România!"

"Dacă este de dat un exemplu de repetentul clasei, vinovat sau nevinovat că a pus creta pe scaunul profesorului, acest repetent este perfect ales. Este România! Este ceea ce s-a întâmplat după cinci ani de mandat Iohannis, că domnul președinte trage de urechi Guvernul, dar în acelaşi timp uită că, de cinci ani de zile, este președintele României, timp în care nici în spaţiul Schengen nu a intrat România, avem nevoie de vize pentru a merge în SUA, iar imaginea României la Bruxelles este exact aceasta. Respingerea Rovanei Plumb - dau deoparte persoanele - este respingerea unui român din motive inventate practic", a mai spus Bogdan Chirieac.

"A fost o decizie politică, de sus şi până jos"

Claudia Țapardel ar putea fi noua nominalizare cu care va veni Viorica Dăncilă, potrivit surselor Antena3. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre șansele acesteia de a fi sau nu respinsă, dar și despre calificarea sa pentru funcţia de comisar european.

"Acolo nu s-a judecat competența. Competenţa se va judeca în Parlamentul European. Înţeleg că vor să aibă nişte audieri foarte dure pentru a arăta că onorabila Comisie Europeană este relativ incompetentă. Nu se judecă pe competențe sau pe incompetențe. Când s-a ales procurorul-șef european s-a dat vreun test grilă? Nu. A fost o decizie politică, de sus şi până jos. Probabil că mecanismele interne şi externe care au funcţionat pentru respingerea Rovanei Plumb vor funcţiona pentru orice candidat pus de Guvernul Dăncilă, candidat care nu este agreat de cine? De Klaus Iohannis, de gruparea lui Siegfried Mureşan. De cine? Nu ştiu de unde trebuie să iei o viză ca România să aibă totuşi un comisar european. Iar reacţiile României sunt palide. Nici nu au cum să fie altfel, atâta timp câte preşedintele trage într-o parte, Guvernul în altă parte. Totuşi este prea mult. De prea mulţi ani, de pe vremea lui Traian Băsescu, văd preşedinţi ai României care îşi sabotează propriile guverne", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel