Rovana Plumb, respinsă. CE, noi informații. Răsturnare de situație cu privire la un alt candidat al României

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a primit aviz negativ în cursul zilei de joi de la Comisia juridică a Parlamentului European. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a oferit detalii despre ce s-ar putea întâmpla mai departe.

Pe lângă Rovana Plumb, și candidatura comisarului propus de Ungaria, László Trócsányi, a primit aviz negativ. În acest sens, momentan, procedura este suspendată.

Potrivit celor de la Politico, decizia cu privire la Rovana Plumb se află la Parlamentul European și la Ursula von der Leyen, iar avizul negativ primit de la Comisia juridică are ca efect doar o suspendare a procedurii.

Mina Andreeva, purtătoar de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că această respingere nu înseamnă „neapărat că trebuie propus un alt candidat”, scrie sursa citată. Astfel că efectul acestei decizii îl reprezintă suspendarea pentru moment a audierii. Următorii pași vor fi făcuți în funcție de decizia Parlamentului European, în coordonare cu Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene.

Amintim că, în cursul zilei de ieri, Comisia juridică a dat aviz negativ candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, cu 15 voturi împotrivă, 6 pentru și 2 abțineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel