Rovana Plumb, replică în războiul cu Corina Crețu

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb a oferit, miercuri, o replică Corinei Crețu.

Invitată miercuri, 9 ianuarie, la Antena 3, în cadrul emisiunii „100 de minute”, Rovana Plumb a făcut o serie de declarații importante. „Probabil că doamna comisar Crețu ar trebui să explice de ce există o asemenea abordare, pentru că și ieri în conferință, așa cum vă spuneam, am recunoscut tot ceea ce înseamnă sprijin din partea Comisiei Europene, dar absorbția banilor europeni se face de către beneficiari, pentru că ei implementează proiecte. Rolul nostru este să ne asigurăm că această cheltuire a banilor se face într-un mod transparent, cu un control riguros, să se respecte prevederile regulamentelor europene", a spus Rovana Plumb.

„Avem dialog (n.r. cu Corina Crețu). Întotdeauna am căutat sprijin. Comisia Europeană a găsit înțelegere și dorință de a face bine pentru România prin absorbția banilor europeni care aduc foarte multe beneficii pentru milioane de cetățeni", a adăugat Rovana Plumb.

Ce zicea Crețu

„Din păcate, România a pierdut în 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automată - nefiind proiecte de analizat. În plus, întreagă suma destinată tinerilor, Garanția pentru tineri- Youth Employment Inițiative - pentru care ne-am luptat atât ca europarlamentari - 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv", spunea Corina Crețu.

Replica Rovanei Plumb

„S-a făcut referire la pierderea a 22 milioane euro. Nu s-a pierdut niciun ban. Mai mult decât atât, pentru că s-a vorbit despre tinerii care sunt sprijiniți de către statul român prin proiecte finanțate din bani europeni, avem la dispoziție 106 milioane euro. 200.000 de tineri care vor sprijiniți. Acești bani se pot cheltui până în 2023. Și vă asigur că nu s-a pierdut niciun ban, pentru că regulamentul a fost schimbat la nivelul UE, dându-se posibilitatea de a fi accesați banii până în 2023", a replicat Rovana Plumb.

VEZI ȘI: Alegeri europarlamentare. Rovana Plumb: Ţinta noastră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel