Rovana Plumb: Provocări mari, două priorități majore

rovana plumb
rovana plumb

Rovana Plumb a fost prezentă la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est. "2018 trebuie să reprezinte un an de intensificare a activității și a ritmului de aprobare și realizare a investiților din sectorul de apă/apă uzată", a spus ministrul

Prezentă la evenimentul organizat, astăzi, de Asociația Română a Apei (ARA), la Palatul Parlamentului, ministrul Rovana Plumb a arătat că "Pornind de la provocările în domeniu, Ministerul Fondurilor Europene a stabilit două priorități majore, prin Programul Operațional Infrastructură Mare:

- susținerea pregătirii și implementării portofoliului de proiecte majore 2014 - 2020;

- consolidarea politicii de regionalizare, prin realizarea strategiei de regionalizare a sectorului de apă, în parteneriat cu BERD (proiect finanțat prin POAT)”.

Rovana Plumb a mai arătat că Ministerul Fondurilor Europene a aprobat 5 proiecte majore noi, în valoare totală eligibilă de 675 milioane euro, în timp ce alte proiecte, cu o valoare de aprox. 2 miliarde euro, sunt în pregătire.

Plumb a adăugat că s-au semnat și primele contracte de lucrări în domeniu, ceea ce reprezintă, în fapt, startul lucrărilor atât de necesare pentru conformare.

"2018 trebuie să reprezinte un an de intensificare a activității și a ritmului de aprobare și realizare a investiților din sectorul de apă/apă uzată", a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Domnia sa a felicitat ARA pentru activitatea din plan național și internațional și a asigurat organizatorii de sprijinul Ministerului Fondurilor Europene pentru întreg sectorul de apă din România.

"Sunt onorată să particip la acest eveniment, care s-a dovedit un reper profesional în domeniu, pentru a arăta importanța strategică pe care Guvernul României o acordă sectorului de apă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel