Rovana Plumb și directorul STS, proiect modernizare Apeluri de Urgență 112

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a semnat, marți,  cu directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale,  Ionel-Sorinel Vasilca, contractul de finanțare pentru modernizarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii hardware și software a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență", a fost semnat, marți, la Palatul Victoria. 

La începutul lunii, STS, care gestionează sistemul 112, a demarat o licitație pentru modernizarea sistemului, iar un contract în valoare de circa 184,7 milioane de lei ar trebui să-l facă mult mai eficient, după o perioadă de doi ani. Se dorește, în fapt, realizarea unui sistem informatic centralizat de preluare a apelurilor de urgență și modernizarea punctelor de preluare și dispecerizare a apelurilor de urgență.

Trei dispecerate naționale

În prezent, Sistemul Unic de Urgență 112 este format din 41 de centre, la care se adaugă agențiile de urgență Ambulanță-ISU/SMURD, Jandarmerie și Poliție de la nivel local.

Cu toate că sistemele sunt interconectate, eficiența este scăzută, după cum s-a constatat, ceea ce a dus la apariția ideii dispeceratelor naționale. Astfel, vor fi construite trei centre naționale - la București, Brașov și Cluj - care vor susține infrastructura hardware și software necesară preluării și dispecerării tuturor apelurilor de urgență la nivel național.

Vezi si: OUG 66/2011. CNMR, discuții cu Rovana Plumb

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel