Rovana Plumb, ministru Fonduri Europene, contract de milioane de euro

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat un contract de finanţare de 18 milioane de euro pentru managementul deşeurilor în judeţul Constanţa, acesta fiind un proiect fazat, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Proiectul "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa' este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 şi vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 - 2013. 

"Finalizarea investiţiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în judeţul Constanţa, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme, un lucru pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deşeurilor", se arată în document. 

În cadrul proiectului este vizată construcţia a două staţii de tratare mecano-biologică în localităţile Tortoman şi Ovidiu şi construcţia unei staţii de sortare în localitatea Ovidiu, care va permite o capacitate suplimentară de reciclare pentru deşeuri solide de 178.000 tone/an. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel