Denise Rifai îl tamponează pe Dan Barna. Contradicție pe verificarea Rovanei Plumb, liderul USR acuză Bruxelles-ul

Rovana Plumb se află pe lista comisarilor europeni. În contextul polemicii pe acest subiect, Denise Rifai i-a atras atenția lui Dan Barna că nu face ”nici scandal, nici cancan”. 

Dan Barna a susținut că ”dacă premierul unui stat insistă pe un candidat, președintele Comisiei Europene spune că ok, să-l propunem...”. ”Nu există așa ceva!” i-a răspuns Denise Rifai, subliniind că Ursula von der Leyen ar risca să-și pice întregul cabinet de comisari în fața Parlamentului European dacă ar fi așa cum descrie el. 

Denise Rifai i-a spus apoi lui Dan Barna că voia de la el ”promisiunea că luptăm împreună” pentru Rovana Plumb, comisar european posibil pentru Transporturi. ”Vorbim de un post pentru România și nu e cazul să ducem războiul nostru intern la Bruxelles” a afirmat jurnalista de la ”Legile Puterii”. 

Barna se contrazice în atacul la Rovana Plumb? 

”Este vorba strict despre calitatea profesională și morală a candidatului României” a susținut Dan Barna. Întrebat dacă n-au fost verificări suplimentare la Bruxelles în ceea ce o privește Rovana Plumb, Dan Barna a susținut că au fost ”mai mult obiecțiuni transmise doamnei premier, care a insistat cu doamna Plumb”. 

”Sper că România va avea maturitate să înlocuiască propunerea, când va vedea că sunt semnale de respingere” a susținut președintele USR. El vrea să fie propus ”un alt român care să aibă competența și integritatea necesare”. 

”Nu vă imaginați că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre. Dacă statul membru insistă că acela e candidatul lui, zice ok, ăsta e portofoliul, îl propunem votului” a afirmat Dan Barna. El a adăugat că PPE și Renew Europe au anunțat că n-o vor susține pe Rovana Plumb. Denise Rifai i-a atras atenția: ”Prin vocea parlamentarilor noștri PNL și USR”

”Suntem într-un dezastru de mare scandal politic în care România riscă să piardă portofoliul. Vai de noi!” a conchis Rifai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel