Romtehnica, penalităţi de 8,5 milioane euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V

Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății

Compania naţională Romtehnica a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V.

Compania naţională Romtehnica, al cărei unic acţionar este Ministerul Apărării Naţionale (MApN), a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor contractate în ianuarie 2018, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Potrivit acestuia, factura a fost emisă la solicitarea Departamentului pentru Armamente al MApN, ca urmare a faptului că producătorul nu a respectat clauza din contract conform căreia primele 36 de transportoare blindate ar fi trebui să fie livrate României până în luna februarie a acestui an.

"Aici sunt chestiuni doar de ordin juridic"

"Este un contract pe care îl avem cu un producător care trebuia să livreze un anumit produs şi nu l-a livrat. Contractul prevede inclusiv aceste penalităţi. După cum ştiţi, noi am plătit un avans destul de consistent aici, iar ei trebuiau să livreze produsele şi nu le-au livrat. Aici sunt chestiuni doar de ordin juridic", a afirmat ministrul.

Întrebat dacă MApN analizează şi posibilitatea rezilierii contractului cu producătorul de transportoare blindate, Gabriel Leş a precizat: "Eu sper să nu ajungem până acolo, pentru că am plătit un avans destul de mare. Noi de produs avem nevoie. Vă daţi seama că, dacă pornim procedura de reziliere a contractului, vom bloca şi programul până ce se va finaliza toată această procedură".

Transportoarele Piranha V au fost contractate în ianuarie 2018 pentru circa 895 de milioane de euro de la General Dynamics, care deţin şi o capacitate de producţie în Elveţia. Contractul presupune achiziţia a 227 de transportoare din care o parte ar trebui să fie asamblate în Romania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel