Romprest, la foc continuu pentru deszăpezirea căilor de acces spre școlile Sectorului 1

Se lucrează non-stop la deszăpezire în Sectorul 1. Utilajele Romprest și efectivul de muncitori al acestei companii au ca principal obiectiv strânsul zăpezii și căratul acesteia în spații special amenajate precum şi degajarea zăpezii de la cele peste 100 de instituţii de învăţământ din Sectorul 1.

În cursul nopților trecute s-a acţionat pentru deszăpezirea grădiniţelor, școlilor și liceelor. Această operaţiune a continua şi duminică, când 30 de utilaje şi 370 de operatori manuali vor acţiona în acest sens.

De asemenea, s-a lucrat în zonele tuturor piețelor, astfel încât acestea să fie practicabile din această dimineață. Pe străzile principale s-a trecut la eliberarea rigolelor, zăpada de aici fiind strânsă cu o freză care o încarcă direct în camioane. Utilajul este unic la nivelul Bucurestiului, încărcînd un camion într-un minut. Acest utilaj este folosit de preferinţă noaptea când traficul permite acest lucru şi numai în condițiile în care nu sunt parcate mașini lângă zăpada de la bordură.

[citeste si]

Din acest motiv, șoferii au fost sfătuiți să găsescă soluții alternative de parcare. Pentru eficientizarea procesului de adunare a zăpezii s-a folosit ca punct intermediar platoul de la Piața Victoriei. Zăpada este apoi încărcată în camioane de mare tonaj și depozitată în puncte special amenajate pe terenul Administrației Domeniului Public din zona Străulești și în alte zone adiacente.

De la debutul celui de-al doilea val de ninsoare, au fost strânşi de pe domeniul public al Sectorului 1 aproximativ 25.000 de metri cubi de zăpadă, care se adaugă celor 7000 de metri cubi aferenţi primului val.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel