Rompetrol, prima benzinărie din Capitală cu stații de încărcare pentru automobile electrice-GALERIE FOTO

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, a descis, vineri,  prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice, pe Șoseaua Chitila 128A, din București. Investiția vine să   continue angajamentul Grupului în ceea ce privește găsirea de soluții durabile într-o lume a hidrocarburilor care se află într-o permanentă  schimbare.

Cătălin Dumitru, vicepreședinte senior KMGI,  a declarat la dschiderea primei stații a grupului care are și un punct de alimentare pentru motoare electrice că, "Fideli principiului de reînoire  la ealitățile pieței, această stație deschide drumul către o altă imagine pentru marketingul grupului Rompetrol. În ultimii ani, grupul GMGI a investit în mod echilibrat în toate sectoarele de activitate, dar nu în ultimul rând în imaginea noastră.

Clienții noștri au devenit din ce în ce tot mai petențioși, în sensul bun al cuvântului, am reprezentat un punct de echilibru, am reprezentat calitatea și ținem să-i asigurăm pe toți  de complexitatea serviciilor noastre, dar nu în ultimul rând de calitatea serviciilor noastre.

Grupul nostru este preocupat și de protecția mediului înconjurător. Tot ce vedeți astăzi este expresia preocupării noastre permanente pentru calitatea vieții. Toate stațiile grupului Rompetrol sunt dotate la nivelul normelor europene ale momentului" a declarat Cătălin Dumitru.

"Bine ați venit la cea de-a 140-a stație sub brandul Rompetrol în România" a declarat  și Vlad Rusnac, directorul general al companie Rompetrol Downstream.

"Luând în calcul faptul că 20 la sută dintre autovehiculele înmatriculate în România sunt înregistrate în București, nu este deloc o întâmplare că ne aflăm astăzi aici. Este a treia stație descjisă în București în ultima perioadă, această nouă stație făcând parte dintr-un program care a început în 2014, care consta în construcția stațiilor noi, reconstrucția completă a unora existente.

Au fost investite peste 70 de milioane de eoro  în România. Până acum, în România, au fost construite 11 stații, iar 73 de stații și-au schimbat imaginea până în prezent.  Anul acesta vom mai inaugura încă trei stații, în Câmpulung Moldovenesc, Baia Mare și la Bragadiru, dar și inaugurarea a opt stații cu încărcare electrică, să fim în pas cu trendul actual", a mai declarat  Vlad Rusnac.

[citeste si]

Noua benzinărie Rompetrol urmează identitatea vizuală modernă a mărcii și este în concordanță cu strategia de retail a Grupului vizând imbunătațirea și diversificarea produselor și serviciilor oferite consumatorului final, integrând soluții inovatoare și durabile. Printre soluțiile care vizează protecția mediului se numară iluminarea exterioară și interioară cu LED-uri, filtrele de recuperare a vaporilor la pompe conform reglementărilor UE si conductele de combustibil KPS cu o captușeală dublă care împiedică pătrunderea carburantului în peretele conductei, împiedicând astfel scurgerea acestuia.

Stația de încărcare electrică rapidă este în linie cu programul strategic al României, parte din strategia UE in domeniul energiei alternative, fiind un proiect sustenabil destinat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și costurile legate de combustibil. Alimentarea la stațiile de încărcare electrică se efectuează prin curent alternativ și curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vândute în Europa și Asia.

Datorită noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 mașini în același timp, astfel un vehicul electric poate să-și încarce bateria la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru încarcarea obișnuită. Serviciul de încărcare electrică este oferit gratuit tuturor clienților Rompetrol care dețin mașini electrice sau hibride.

APIA a declarat  la sfârşitul lunii decembrie 2016 că în România au fost vândute 1183 maşini electrice şi hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015.

 Despre KMG International

Deținut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil in funcțiune din 1905, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii si 3 stații de îmbuteliere GPL și 6 depozite.

Nivelul total al investițiilor realizate de KMG International în România din 2007 și până în prezent se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuțiilor sale către bugetul de stat în perioada 2007-2016 depășește 13 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel