Românii în străinătate, paralelă cu ce fac în ţară. Răzvan Pascu: Ne place să fim şmecheri

Giurgiu - Ruse
Giurgiu - Ruse

Răzvan Pascu, consultant Marketing Turistic, face o paralelă între societatea românească şi modul în care se comportă turiştii români peste graniţă. 

"Pe autostrada in Bulgaria. Destul de aglomerat pe drumul spre casa. Foarte multe masini cu numar de Romania. Recunosti rapid si de la distanta masinile, fara sa le vezi numarul de inmatriculare. Sunt singurele care vin cu viteza in fundul masinii tale si iti fac flash-uri disperate ca sa te dai la o parte din calea lor, desi mergi deja cu 140 km/h. Au viteza in sange. Toate celelalte masini merg decent, bulgarii nu se grabesc la fel de tare.

Aceleasi masini apoi sunt singurele care incetinesc mult sub limita legala atunci cand este un filtru de politie. Nu incetinesc cat sa mearga cu viteza maxim admisa, ci incetinesc de incurca toata circulatia", povesteşte Răzvan Pascu.

"Interesantă naţie suntem"

"Interesanta natie suntem. Ne place sa fim smecheri si sa ne aratam superioritatea oricui, de la un comentariu acid lasat pe Facebook si pana la flash-urile vitezomanilor. Asta doar pana il gasim pe unul mai smecher decat noi, care ne inchide gura, in cazul de față politistii. Apoi suntem mielusei. Iar smecherul isi gaseste nasul, care devine noul smecher, care apoi la un moment dat isi va gasi si el nasul, si tot asa.

Asta mi se pare ca se aplica in toate domeniile in Romania. Multi traiesc cu bucuria de a fi smecher si a impresiona cat mai tare, si apoi cu dorinta ca asta sa dureze cat mai mult. Prea putine lucruri constructive, mult prea multe ganduri distructive si de show-off. Din pacate, multi oameni mici cu orgolii mari. Si nu doar in politica, aceia sunt doar mai vizibili", apreciază Răzvan Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel