EXCLUSIV  Românii din diaspora, şansă MAJORĂ pentru țară. Drăghici: Este un noroc

Faptul că mulţi români au plecat peste graniţe în căutarea unui trai mai bun poate fi în avantajul României, dacă s-ar întoarce pe poziţii de management.

Acest lucru a reieşit din discuţiile cu jurnalistul Val Vîlcu avute în cadrul interviului DC News, acordat de consultanţii în turism Traian Bădulescu și Mircea Drăghici

Bădulescu: Din cele patru milioane de români plecaţi să muncească afară, din ce am înţeles, sute de mii sunt în domeniul HORECA.

Vîlcu: Ar fi o idee ca unii dintre ei să vină inapoi în mid-management sau chiar top-management, ca oameni formaţi în domeniu.

Drăghici: Da, asta este şansa noastră şi norocul că, practic, vin formaţi din afară. Pentru că noi, o şcoală de genul celor din Elveţia (şcoli servicii în turism - n.r.) e mai greu ca să mai formăm la momentul ăsta. (...) Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere, tot ca tendinţe, şi ce ne-a adus tehnica modernă, faptul că putem, foarte uşor, să comparăm şi putem să spunem: Nu mai vin aici. Să mergem în altă parte. (...)

Vîlcu: Pe Litoral e dezastru în camere, în hoteluri...Oamenii nu zâmbesc. E plin! De ce s-ar schimba?

Drăghici: Serviciile au mai câştigat ca şi calitate. S-au închis hoteluri, s-au modernizat. În unele staţiuni s-au făcut investiţii consistente, spre exemplu Venus care rivalizează cu Mamaia (...) !

Puteţi vedea discuţia în totalitate pe această temă în materialul VIDEO de mai jos:

[citeste si]

FOTO: Irina Rătescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel