România va primi imigranți de pe nava Open Arms. Conte, scrisoare pentru Salvini

România se numără printre țările care vor primi imigranții de pe nava caritabilă Open Arms.

Șase state, printre care și România, s-au oferit să preia imigranții aflați la bordul navei caritabile Open Arms, care nu a primit permisiunea de a acosta în porturile italiene, a anunțat premierul Italiei, Giuseppe Conte, potrivit Reuters.

Astfel, potrivit oficialului italian, cei aproximativ 150 de migranți aflați la bordul navei vor fi preluați de Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg, scrie Mediafax.

Conte, scrisoare pentru Matteo Salvini

Potrivit Reuters, informația este cuprinsă într-o scrisoare pe care Conte i-a adresat-o ministrului de Interne, Matteo Salvini. Prin intermediul acestei scrisori, premierul l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsă de loialitate și susține că ministrul a devenit „obsedat" de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiați.

Nava s-a aflat joi dimineață în apele teritoriale italiene, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii caritabile spaniole Proactiva Open Arms. Pasagerii s-au aflat într-o situație incertă de la momentul în care au fost salvați din apele Mării Mediterane, la începutul lunii august. Matteo Salvini a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea în Italia a imigranților salvați din Marea Mediterană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel