România, ”un tărâm nesigur”. Marcel Vela: Fenomenul infracțional a ajuns la cote alarmante

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, consideră că fenomentul infracțional a ajuns la cote alarmante în România. Acesta pute totul pe seama unor ”slăbiciuni a forțelor de ordine”. 

Marcel Vela, noul ministru de Interne a intervenit în această seară în direct la România TV în emisiunea lui Victor Ciutacu. Acesta l-a întrebat pe ministru dacă a devenit România un tărâm atât de nesigur încât îți e frică să îți mai lași copiii singuri pe stradă? Dacă da, ce e de făcut pentru a reveni la o stare de normalitate?

”Începând cu perioada în care în ministerul de Interne au fost pensionări masive și mulți profesioniști nu au mai fost activi, evident că forțele de ordine au avut o slăbiciune în această confruntare cu lumea interlopă și tot ce înseamnă fenomentul criminogen. Coroborat cu faptul că între timp și infractorii evoluează de la soluții și dotări tehnice până la integrarea în rețele internaționale, s-a ajuns la o situație în care trebuie să conștientizăm cu toții că fenomentul infracțional a ajuns la cote alarmante. Cred că trebuie să rezolvăm în primul rând siguranța cetățeanului și acest lucru se poate face prin recalibrarea forțelor Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel