România, trimisă în lumea a treia a fotbalului european. Europa League nu mai este pentru noi

Mircea F. Cristian / 24 sep 2019 / 23:50

UEFA înființează o a treia competiție continentală, Conference League, iar echipele românești vor juca în această nouă competiție.

Adio Europa League pentru echipele din România! FCSB, U Craiova sau CFR Cluj vor merge în UEFA Europa Conference League în loc de UEL, pentru că UEFA a decis să înființeze o a treia competiție continentală, după Champions League și Europa League. Această se numește Conference League.

Competiţia va începe din sezonul 2021-2022, iar meciurile se vor dispută joia, de la orele 19:45 şi 22:00. România va avea trei reprezentanțe în UEFA Europa Conference League şi niciuna în Europa League.

 

 

UEFA a anunțat schimbări majore pentru cupele europene din 2021. Forul european înființează o nouă competiție și schimbă formatul Europa League. Numărul de echipe din grupele Europa League va fi redus la 32, iar în grupe vor ajunge formații din primele 15 campionate în clasamentul coeficientilor!

Pe 30 în clasamentul european al coeficientilor, România nu va mai trimite echipe în Europa League, ci în Conference League.

Primele 5 campionate ale Europei vor trimite câte o echipa în Conference League, în timp ce țările aflate pe pozițiile 6-54 vor avea câte două reprezentanțe. În acest moment, România ar avea dreptul să trimită în această competiție echipele de pe locurile 2-3 alături de câștigătoarea Cupei.

UEFA urmează să anunțe mai multe detalii cu privire la nouă competiție, dar și la schimbările pe care vrea să le facă asupra competițiilor deja existente, Champions League și Europa League.