România trebuie să actualizeze conexiunea între registrele electronice naţionale cu transportatorii rutieri şi Registrul european

Comisia Europeană a decis să trimită scrisori de punere în întârziere către România, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Spania şi Marea Britanie pentru faptul că nu au actualizat conexiunea între registrele lor naţionale cu întreprinderile de transport rutier şi noua versiune a Registrului european al întreprinderilor de transport rutier (ERRU), aşa cum prevede Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/480 al Comisiei, potrivit unui comunicat al forului comunitar. 

ERRU permite schimbul de informaţii între statele membre cu privire la întreprinderile de transport rutier stabilite în UE. Acesta este un instrument esenţial pentru asigurarea aplicării legislaţiei UE. Pentru implementarea unei versiuni noi şi îmbunătăţite a ERRU, statele membre trebuie să îşi adapteze sistemele la nivel naţional.

Termenul pentru actualizarea conexiunii registrelor electronice naţionale a expirat la 30 ianuarie 2019, informează care le-au propus nu acoperă în mod adecvat diversele specii şi tipuri de habitate care necesită protecţie, apreciază Executivul comunitar.

În cazul în care autorităţile statelor membre în cauză nu trimit un răspuns satisfăcător în termen de două luni, Comisia poate decide să le trimită avize motivate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel