România Tech Nation - sistem asistenţi virtuali vocali. Klaus Iohannis: Ori rămânem în frunte, ori dormim pe noi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la lansarea proiectului 'România Tech Nation', la Universitatea Politehnică, context în care a afirmat că în administraţia publică ar trebui să fie încercat sistemul asistenţilor virtuali vocali. 

'Eu cred că ar fi foarte bine să convingem împreună pe câţiva conducători de instituţii să implementăm aşa ceva. Aici avem o evoluţie rapidă, globală şi avem doar două variante de a reacţiona: ori rămânem în frunte şi atunci trebuie să acceptăm aceste provocări şi să încercăm între cei care implementează sau să dormim pe noi, ceea ce mie personal îmi displace profund. Haideţi să încercăm!', a spus Iohannis, întrebat de un tânăr antreprenor dacă susţine introducerea asistenţilor virtuali vocali în administraţia publică.

El a mai arătat că în sistemul digital este nevoie de măsuri de încurajare. 'Sectorul a ajuns de la zero la 6% din PIB. 6% din PIB este foarte mult. Acest lucru a fost posibil fiindcă avem două ingrediente importante: primul - sunt tinerii antreprenori şi unii mai puţini tineri, dar majoritatea sunt tineri care au profitat de aceste oportunităţi şi au contribuit la o dezvoltare senzaţională a întregului sector, celălalt ingredient este din partea statului, nu din partea acestui Guvern, din partea statului, acele incentives care au fost create. După părerea mea, aici nu numai că nu trebuie mers înapoi, trebuie mers mult mai departe.' a spus Klaus Iohannis.

'Dacă avem acest sector care se dezvoltă fără ca statul să se agite peste măsură, atunci ar fi cazul ca orice Guvern care va veni, sper că de săptămâna viitoare, să înţeleagă aceste lucruri şi să înţeleagă nu numai că nu trebuie să reducem încurajarea spre sector, ci trebuie să-l dezvoltăm. Părerea mea este că aici s-a greşit profund tot din partea statului, fiindcă acest sector care se dezvoltă senzaţional nu a fost corelat cu instituţiile statului. Este pur şi simplu păcat să ai un sector extrem de performant şi să nu-l foloseşti, mi se pare o irosire a unei şanse şi cred că de aici trebuie să vină şi următoarele măsuri de încurajare care vor duce şi la mai multe oportunităţi de afaceri în acest domeniu', a spus preşedintele Iohannis.

Președintele Iohannis a primit din partea organizatorilor un hanorac şi a făcut o fotografie cu participanţii. 'Sper că acest cadou vine să încurajeze proiectul şi nu înseamnă că vin vremuri reci', a spus preşedintele Iohannis. La eveniment, care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, au participat şi Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Sergiu Manea, preşedintele executiv al BCR, antreprenori şi tineri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel