România - Țara Galilor U21, scor final. La un pas de calificare

Echipa națională U21 a României a reușit o victorie extrem de importantă în meciul cu Țara Galilor, în grupa de calificare pentru Campionatul European. 

România are nevoie de 1 punct in ultimul meci cu Liechtenstein, marti de la ora 21:00. Ar fi prima calificare a naționalei U21, la un Campionat European, după 20 de ani.

Golurile României au fost marcare de Denis Man și George Pușcaș.

România U21 mai are un ultim meci în grupă, acasă cu Liechtenstein U21 și are nevoie de doar un punct pentru a avea calificarea asigurată.

La Cluj-Napoca s-a înregistrat cea mai mare asistenţă la un meci al naţionalei de tineret în ultimii 30 de ani, 12.588 spectatori, printre cei care i-au urmărit pe viu pe jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi numărându-se preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu. România a dominat jocul dar nu şi-a creat prea multe ocazii de gol în prima repriză.

Florinel Coman a ratat trei ocazii bune de gol, în min. 9, când a şutat slab şi portarul Evans a prins, în min. 16, când şutul său din marginea careului a fost blocat de un fundaş, şi în min. 18, când portarul a respins mingea expediată de jucătorul echipei FCSB. O oportunitate bună a avut şi fundaşul Rus, care a reluat peste poartă centrarea lui Hagi jr (42). Tricolorii au solicitat henţ în min. 47, la o minge jucată cu mâna de Brandon Cooper în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat nimic. Oaspeţii şi-au creat o ocazie din nimic, la o minge trimisă pe spate de Cooper, portarul Ionuţ Radu gafând, dar Paşcanu a respins de pe linia porţii (50).

Ivan a irosit o ocazie mare de gol în min. 53, după o lansare de excepţie de la Nedelcu, l-a driblat pe portarul Evans, dar a greşit şutul. România a deschis scorul în min. 55, când Coman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rus a reluat balonul, iar Man a trimis în plasă din apropiere. Ivan putea majora avantajul echipei noastre, după o angajare perfectă de la Hagi, dar a fost blocat de portar (56). Oaspeţii au trecut pe lângă egalare (63), noul-intrat Connor Evans şutând în bara de la colţul scurt, după o combinaţie rapidă.

România a tranşat soarta partidei în min. 71, când Puşcaş a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat la colţul scurt din unghi. Până la final, tricolorii nu au mai forţat, galezii fiind cei care au căutat golul de onoare, dar Connor Evans (74) a reluat cu capul peste ţintă din faţa porţii, iar şutul lui Morrell (84) a fost prins de Radu.

România, singura echipă neînvinsă din grupă, ocupă primul loc, cu 21 puncte (9 jocuri), urmată de Portugalia, 19 puncte (9 j), Bosnia-Herţegovina, 18 p (9 j), Elveţia, 10 p (9 j), Ţara Galilor, 10 p (9 j), Liechtenstein, 0 p (9 j). Cele 9 câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce 4 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Pe 16 octombrie au loc meciurile România - Liechtenstein (la Ploieşti, ora 21,00), Portugalia - Bosnia (Funchal, 21,00) şi Ţara Galilor - Elveţia.

România - Ţara Galilor 2-0 (0-0)

Au marcat: Dennis Man (55), George Puşcaş (71). Cluj-Napoca, Stadion Dr. Constantin Rădulescu: 12.588 spectatori Preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019 - Grupa a 8-a

Au evoluat echipele:

România: 1. Ionuţ Radu (căpitan) - 2. Radu Boboc, 18. Adrian Rus, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 16. Dragoş Nedelcu, 17. Alexandru Cicâldău - 8. Dennis Man (13. Olimpiu Moruţan, 77), 10. Ianis Hagi (14. Răzvan Oaidă, 90), 7. Florinel Coman (9. George Puşcaş, 66) - 19. Andrei Ivan.
Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Cătălin Căbuz - 6. Viorel Ghiţă, 11. Adrian Petre, 20. Andrei Ciobanu.

Ţara Galilor: 1. Owen Evans - 2. Aaron Lewis, 5. Brandon Cooper, 6. Regan Poole (căpitan), 3. Rhys Norrington-Davies - 7. Daniel James, 10. Nathan Broadhead, 4. Ashley Baker (15. Isaac Christie-Davies, 90), 8. Joseff Morrell - 9. Thomas Harris (17. Connor Evans, 62), 11. Liam Cullen (14. Alex Babos, 62).
Selecţioner: Rob Page
Rezerve neutilizate: 12. Luke Pilling - 13. Keston Davies, 16. Robbie Burton.

Arbitru: Boris Marhefka; arbitri asistenţi: Tomas Vorel, Andrej Hrmo; arbitru de rezervă: Patrik Hrcka (toţi din Slovacia)

Cartonaşe galbene: Morrell (41), Baker (58), Ştefan (87).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel