România - Spania. Cosmin Contra: "Nu mă deranjează criticile"

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu este deranjat de criticile la adresa sa după înfrângerea cu 2-1 în faţa Spaniei, pe Arena Naţională, dar a ţinut să sublinieze că niciodată nu a fost un antrenor fricos.

"Pe mine nu mă deranjează nimic. Nu sunt dezamăgit de critici, ele fac parte din viaţa sportivă. Dar niciodată nu am fost un antrenor fricos, am încercat să aleg exact tactica prin care să punem în dificultate Spania. Spania cu Suedia a avut posesie 80% şi 6-7 ocazii clare, iar portarul advers a făcut mai multe minuni decât Tătăruşanu în prima repriză, Croaţia a primit şase goluri pe terenul Spaniei, Norvegia a fost învinsă cu 2-1, dar după ce Spania ratase 6-7 ocazii, în Anglia spaniolii au bătut cu 2-1 dar au mai avut ocazii... deci echipa Spaniei, indiferent cu cine joacă, prin jocul pe care îl practică face să sufere orice adversar. Mie mi-ar fi păcut ca jucătorii noştri să fie un pic mai curajoşi, mai ales când recuperam mingea. Şi mi-ar fi plăcut ca ei să facă mai mult pe faza ofensivă. Mă aşteptam să suferim cu Spania din punct de vedere al posesiei, dar lucrurile pe care credeam că le putem face noi, le-am făcut doar în ultima jumătate de oră", a spus Contra.

Tehncianul a menţionat că sistemul folosit împotriva Spaniei, 5-3-2, a fost o alegere bună. "Din punct de vedere tactic, acest 5-3-2 a fost o alegere bună, doar că interpretarea din prima repriză nu a fost la fel cu cea din a doua repriză. Începem meciurile cu teamă pentru că jucăm cu adversari pe care îi considerăm mai buni ca noi. Ne e frică să nu ne pună în dificultate dacă ieşim la joc. Dar ăsta nu e un lucru pe care îl transmit eu, pentru că dacă ne uităm la meciurile naţionalei de când sunt eu aici, nu ştiu dacă alt selecţioner are atâtea goluri marcate în acelaşi număr de partide. Şi atunci mi-ar plăcea să joc precum Spania, asta e filosofia mea, dar trebuie să am şi jucătorii care să facă lucrul ăsta. Am insistat să începem meciurile aşa cum le terminăm. Să lăsăm această teamă în vestiar şi să fim conştienţi că dacă jucăm fiecare meci ca la sfârşit vom avea mult mai multe şanse de a câştiga", a explicat el.

Grup de suporteri, gest necugetat 


Cosmin Contra s-a arătat deranjat de faptul că un grup de suporteri români a fluierat în momentul de reculegere de joi seara, ţinut în memoria fiicei fostului selecţioner al Spaniei, Luis Enrique. "Cunoscându-l pe Luis Enrique, iar acel moment de reculegere fiind în memoria fetiţei lui, e clar că nu te simţi bine când cineva fluieră la un asemenea moment. Se poate întâmpla oricui în viaţă şi cred că este o tragedie când se întâmplă cuiva, nu să pierzi un meci de fotbal. În viaţă se întâmplă şi asemenea lucruri, aşa că nu trebuie să te superi pe un rezultat negativ la fotbal. Şi atunci e clar că nu a fost plăcut să fie fluierat acel minut de reculegere. Dar eu m-am gândit că ei scandau dinainte şi timp de 20 de secunde nu şi-au dat seama că există minutul acela de reculegere. Şi-au dat seama după. Nu înseamnă nimic, poate nu au vrut să aibă respect faţă de acel minut de reculegere şi faţă de persoana căreia îi era adresat acel moment", a menţionat Contra.

România, învinsă de Spania


Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Spaniei cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020. Aceasta a fost prima înfrângere pe teren propriu a României în faţa Spaniei în şapte meciuri (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri).

Prima reprezentativă a României a suferit al doilea eşec din această campanie de calificare şi va juca următorul meci duminică, la Ploieşti, cu Malta (19:00).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel