România - Schengen. Chirieac: Tajani, avanpremieră. Am aflat motivul

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care face apel la statele membre care se împotrivesc ca România să adere la spaţiul Schengen.

Antonio Tajani și liderii grupurilor politice vin miercuri la București, urmând să aibă discuții cu premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea este prilejuită de Conferința Președinților din Parlamentul European cu Guvernul României, în perspectiva preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

"Am aflat motivul pentru care Olanda se opune. Am aflat că Portul Constanța este al patrulea din UE pe trafic de mărfuri vehiculate. Dacă România ar intra în spaţiul Schengen, categoric te duci pe locul doi şi ameninţi şi locul unu. Este de apreciat dorinţa preşedintelui Parlamentului European şi declaraţia pe care a făcut-o pentru România, dar decizia se ia tot în cadrul Comisiei Europene şi în Consiliul European", a comentat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

”Ce se întâmplă cu domnul Tajani este avanpremieră. Începând cu luna decembrie, sosesc la Bucureşti tot felul de oficiali europeni, aşa e procedura. Şase luni, aşa va fi. Fiecare va veni cu o declarație. Anormală a fost rezoluţia din Parlamentul European, în rest sunt tot felul de declaraţii. În contextul cu migrația, oare, o fi bine pentru România, ţinută la uşă fără nicun motiv, şapte ani, pentru a intra în spaţiul Schengen? Poate îl mai putem amâna un an, doi. Unul dintre motivele pentru care România a fost ocolită de rutele de migranţi a fost şi faptul că nu suntem în spaţiul Schengen” a spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel