România, între primele 10 din UE!

Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania sau Italia se numără printre statele care ar putea fi sancţionate, alături de România, din cauza poluării.

România riscă să intre pe mâna celor de la Curtea Europeană de Justiţie din cauza poluării. Pe listă mai sunt alte opt state: Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania, Italia, Cehia, Ungaria, Slovacia. După cum se poate observa, o companie selectă. Doar că domeniul este unul negativ, din păcate. Comisia Europeană a somat aceste ţări, la începutul lunii ianuarie, să prezinte măsuri pentru reducerea poluării aerului. În caz contrar, vor fi lansate procedurile de sancţionare.

Comisia Europeană poate să sesizeze CEJ

Dacă va considera necesar, dacă nu apar îmbunătăţiri la capitolul calitatea aerului în zonele urbane, Comisia Europeană poate să sesizeze Curtea Europeană de Justiţie. În acest caz, situaţia se va complica pentru fiecare stat dintre cele nouă. Există posibilitatea să se introducă, în primul rând, anumite limite privind circulaţia autovehiculelor diesel în marile oraşe, după cum afirmă surse citate de Welt am Sonntag.

Capitala, sub un nor de fum

Bucureştiul ar fi printre cele mai afectate oraşe. Cu multe maşini la mâna a doua înmatriculate, mare parte dintre ele cu motoare diesel, capitala României ar fi obligate să introducă restricţii, în special în zonele centrale. Iar posesorii acestor maşini ar fi nevoiţi să circule cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel