EXCLUSIV  România nu s-a văzut, deşi a avut o preşedinţie de succes. Remus Borza: Aceasta e problema noastră după 1990

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Deputatul Remus Borza analizează prestaţia României la preşedinţia Consiliului Uniunii europene, apreciind faptul că, deşi a fost un succes, nu s-a vorbit suficient de mult despre cele realizate în cele şase luni care au trecut. 

Remus Borza remarcă faptul că, deşi înaintea începerii celor şase luni în care România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Klaus Iohannis a criticat Executivul, afirmând că nu suntem pregătiţi pentru acest moment, iată că acum preşedintele "trage spuza pe turta sa", cum se spune şi îşi face imagine pe reuşita României. 

"Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a fost una succes pe care, iată, îşi face acum imagine Klaus Iohannis deşi uităm cu toţii – din păcate, la români, avem memorie selectivă – declaraţiile lui Iohannis din decembrie 2018 sau ianuarie 2019, în care spunea că nu o să fim în măsură să ne ducem mandatul la bun sfârşit şi poate ar fi mai bine să lăsăm Finlanda în locul nostru.

Iată că, acum, Iohannis se bate cu cărămida în piept... Totuşi, la preşedinţia Consiliului UE, România a fost reprezentată de către Guvern şi nu a zis o vorbă despre Executiv sau despre Viorica Dăncilă – cu bune şi cu rele.

E o performanţă: 90 de dosare rezolvate înseamnă de trei ori mai mult decât preşedinţia anterioară, a Austriei. Să vedem acum Finlanda – că şi ei sunt după alegeri, nu au Guvern – cum va gestiona cele şase luni începute la 1 iulie. Şi acest caz demonstrează că România, din punct de vedere diplomatic, e sublimă dar lipseşte cu desăvârşire după 1990", a declarat Remus Borza la emisiunea "Borza Analytica" de la DC News

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel