Chirieac: Sub nicio formă! Ritm nemaiîntâlnit până în prezent!

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut, în direct, la România TV, informația potrivit căreia ar urma o nouă criză economică în țara noastră.

După ce pensionarii susțin tot mai des că nu mai suportă creșterea expansivă de prețuri, iar Opoziția spune că vine o nouă criză economică, Andreea Crețulescu a abordat, în cadrul emisiunii sale de la România TV, tema unei eventuale crize economice în România, făcând o comparație cu Turcia lui Erdogan.

Întrebat dacă există riscul ca România să ajungă în pragul unei crize economice având în vedere ceea ce se întâmplă și în Turcia cu privire la majorarea exagerată a inflației, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că România sub nicio formă nu se poate compara cu Turcia, dar dacă se va insista pe acest subiect, la un moment dat va fi provocată.

România, în pragul unei crize economice?

Nu există nicio legătură între situația din Turcia și cea din România. După tentativa de lovitură de stat de acum trei ani de zile, Erdogan s-a comportat într-o manieră ciudată. A arestat mii de judecători, procurori, profesori, ziariști, făcând parte din rețeaua lui Fethullah Gülen.  Din cauze aproape de Război civil, Turcia s-a dus într-o inflație de 60%. România nu este sub nicio formă în această situație. Pensiile s-au majorat în țara noastră într-un ritm nemaiîntâlnit până în prezent. A fost majorarea pensiilor, care nu a putut fi anulată sub nicio formă de rata inflației. România este o țară în Uniunea Europeană, sunt limite, sunt criterii. La Banca Națională este Mugur Isărescu. Lucrurile nu au cum să derapeze din punctul acesta de vedere. Lumea este obișnuită foarte mult să se plângă. Eu sunt de acord că pensiile în România, în ciuda unei majorări fără precedent, sunt departe de a fi suficiente. În același timp este o îmbunătățire a situației. S-a majorat punctul de pensie. Vorbind despre pensiile oamenilor normali, nu au fost sub niciun fel anulate majorările de inflație, pensiile speciale sunt într-o altă situație, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV. 

'La un moment dat se va provoca'

Analistul politic a continuat: Spun din nou că nu există nicio legătură între România și Turcia. Lucrările de infrastructură din Turcia sunt de vis, nu o să le avem în următoarea sută de ani în România, dar nu despre asta este vorba. În privința crizei economice, dacă tot insistăm, la un moment dat se va provoca. Pe de altă parte, nu există motive să credem că există o criză economică sau că va urma o criză economică severă în România

Vezi și: Chirieac: Singurul semnal politic menit să-l trezească pe Iohannis. Scor ridicol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel