EXCLUSIV  Romania, mutare ambasadă Israel. Meleșcanu, consultări istorice cu SUA

Teodor Meleșcanu a vorbit la DC News despre un subiect care a stârnit foarte multă controverse la nivel mondial: mutarea capitalei Israelului la Ierusalim.

Ministrul de Externe al României a anunțat în exclusivitate la DC News că decizia de a muta ambasada României la Ierusalim se va face după consultări cu Statele Unite ale Americii.

Administrația Trump a dat curs Congresului din 1995 și a decis ca începând de anul viitor ambasada SUA în Israel să se mute la Ierusalim, capitala milenară a Israelului, stârnind reacții negative din partea palestinienilor.

Teodor Meleșcanu a comentat la DC News această decizie istorică, precizând că: „acesta este un alt element care trebuie luat în calcul, în mod evident: parteneriatul strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii”.

Ministrul a mai precizat că pentru România acest parteneriat reprezintă ”cheia de boltă a sistemului de securitate al României. În același timp, existența unui partener foarte important nu numai din punct de vedere militar ci și economic, cultural, tehnico-științific ș.a.m.d.”.

[citeste si]

Pe marginea subiectului mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, Teodor Meleșcanu spune că: „Va trebuie să avem și niște consultări pe acestă temă și cu partenerii noștri americani”.

„E unul din proiectele pe care le urmăresc”. Întrebat dacă acest lucru ar putea influența decizia Bucureștiului, ministru de Externe a spus că „nu”, dar „trebuie să avem toate datele pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză”.

Puteți urmări interviul în întregime AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel