România, MONARHIE. Cum poate reveni România la MONARHIE

Sămbătă seară, la emisiunea "Dincolo de știri" au fost invitați istoricul Filip-Lucian Iorga și fostul ministru Constantin Dudu Ionescu care au vorbit despre şansele revenirii României la un regim monarhic şi ceea ce presupune el.

VEZI ȘI: Udrea, imagini inedite cu o zi înainte de start vot

Istoricul Filip-Lucian Iorga a arătat că, la ora actuală, referendumul nu este soluţia potrivită pentru revenirea României la monarhie, ci, mai degrabă, soluţia trebuie să vină din partea elitelor politice. Acesta a subliniat că populaţia trebuie educată în legătură cu regimul monarhic constituţional şi tot ce presupune el.

"Nu referendumul este soluția, cel puțin nu acum. Noi vorbeam de elitele politice. De ce avem, de fapt, nevoie? Multă lume nu știe ce înseamnă monarhie constituțională. Din punctul meu de vedere, soluția ar veni și de la elitele politice. Vorbesc de un consens între toate marile puteri politice", a zis istoricul la "Dincolo de știri".

Pe de altă parte, fostul ministru Constantin Dudu Ionescu, un "monarhist convins", după cum el însuşi declară, a arătat că nu e suficient doar curajul unor români care să ceară revenirea la monarhie, ci este nevoie de viziune. Tocmai de aceea, în opinia sa, o Adunare Constituantă poate lua decizia revenirii la acest regim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel