ROMÂNIA, locul doi în UE la creșterea comerțului cu amănuntul

România a înregistrat, în decembrie, al doilea cel mai semnificativ, avans din UE, în ceea ce privește comerțul cu amănuntul. 

Malta şi România au înregistrat în decembrie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerţului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,9% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,7%, cele de combustibili au crescut cu 0,4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,2%.

Cele mai mari creșteri anuale

Cele mai mari creşteri anuale au fost raportate în Malta (12,4%), România (10,1%) şi Polonia (9,2%), singurele scăderi fiind înregistrate în Luxemburg (minus 20,7%) şi Belgia (minus 2,5%).

În 2017, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,6% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

[citeste si]

În decembrie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 1% în UE 28, după ce în noiembrie s-a înregistrat un avans de 2% în zona euro şi de 2,1% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au înregistrat un declin de 1,1%, în timp ce vânzările de combustibili şi cele de alimente, băuturi şi ţigări au coborât cu 0,7%.

Cele mai mari creşteri lunare au fost înregistrate în Malta (3,1%), Estonia (1,8%) şi România (1,3%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Luxemburg (minus 6,2%), Irlanda (minus 2,7%) şi Slovenia (minus 2,3%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel