România în presa internațională tot cu Dracula

Chiar dacă Donald Trump l-a primit pe președintele Klaus Iohannis la Casa Albă, un eveniment istoric pentru țara noastră, România este astăzi prezentă într-un important ziar internațional tot prin prisma brandului Dracula.

Articolul din The Guardian face referire la ursul care a speriat turiștii din Cetatea Poenari, folosită la un moment dat de Vlad Țepeș. Iată traducerea articolului din publicația britanică:

"În timp ce legenda lui Dracula nu reușește să sperie turiștii de castelul din secolul al XV-lea, un urs mare, blând și protector a avut mai mult succes.

Autoritățile române au decis să acționeze după ce vizitatorii care urcau până la cetate se apropiau prea mult de ursoaica ce avea  trei pui.

Autoritățile au cerut armatei să ajute la menținerea controlului asupra populației de urși. 

"Ministerul Mediului ne-a dat undă verde pentru ca cei patru urși să fie capturați și mutați în altă parte", a declarat oficialul local Emilian Dragnea.

Poliția a acuzat turiștii că aruncă mâncarea care apoi atrage animalele sălbatice. 

Castelul Poenari a aparținut la un moment dat lui Vlad Țepeș, și a fost sursă de inspirație pentru romanul gotic "Dracula" din 1897 al lui Bram Stoker. Cu toate acestea, atracția turistică legată de Dracula este Castelul Bran din Transilvania, care are însă are asocieri tangențiale cu Vlad Țepeș.

În 2014, un politician de rang înalt din regiunea transilvăneană a cerut ca armata să fie adusă pentru a se ocupa de creșterea alarmantă a numărului de urși. 

România găzduiește aproximativ 6.000 de urși bruni, de la aproximativ 1000 de urși în urmă cu 50 de ani. Acestea reprezintă 60% din populația ursilor europeni," scrie The Guardian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel