România, în doliu. Un mare scriitor și publicist a murit

Un mare scriitor al României a murit. Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul orașului unde romancierul și publicistul locuia. 

Ionel Bandrabur, inclus în anul 2004 în Dicţionarul general al literaturii române, publicat de Academia Română, a murit miercuri, cu doar trei luni înainte de a împlini vârsta de 94 de ani, a anunţat Iulian Nica, primarul din Panciu. 

"A fost un om de mare nobleţe şi generozitate, calităţi date de curăţenia sa sufletească. A fost o personalitate modestă în comportament, dar adevărată în ceea ce priveşte calitatea actului de creaţie căruia i s-a dedicat, dar şi vieţii culturale vrâncene şi naţionale prin implicarea nemijlocită şi valoroasă. Pentru tot ceea ce a făcut în viaţa sa, păncenii au decis să fie desemnat cetăţean de onoare al oraşului", a declarat, pentru Agerpres, Traian Negulescu, directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea.

Ionel Bandrabur a absolvit Facultatea de Litere şi Filozofie din cadrul Universităţii Cluj-Napoca, luându-şi licenţa în filosofia culturii sub îndrumarea directă a poetului Lucian Blaga, iar apoi a activat între anii 1957-1984 ca profesor la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu. Cele mai cunoscute romane semnate de Ionel Bandrabur sunt "Fântâna iadului", "Fiul primarului", "Hoinăreala", "Un student de altădată", "Hanu Trăsnit", "Ora astrală a României" şi "Ultima iubire", volum lansat în urmă cu trei ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel