România, furt de lemne. Pădurar bătut și sechestrat

Un pădurar de la Ocolul Silvic Reghin a fost agresat și sechestrat de mai multe persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localității Tonciu, județul Mureș, informează TVR.

„Aflat în patrulare într-o pădure de stat administrată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, pădurarul a observat un grup de mai multe persoane, cu două atelaje, care tăiaseră ilegal 15 arbori din fondul forestier de stat. Prima căruță a părăsit locul, iar bărbatul a încercat să oprească a doua căruță și să identifice suspecții. În acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, în zona capului. Ulterior, pădurarul a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocându-i alte leziuni la nivelul brațelor, piciorului, trunchiului și în zona feței. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecți, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor", informează Romsilva, printr-un comunicat.

Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, polițiștii din cadrul IPJ Mureș efectuând cercetări în acest caz.

De la începutul acestui an, alți 31 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au fost agresați de către hoții de lemne sau de braconieri, în cursul acțiunilor de pază a pădurilor. Dintre aceștia, 12 au necesitat îngrijiri medicale, unul fiind împușcat, iar într-un alt caz, pădurarul fiind deposedat prin forță de arma de serviciu.

În acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au înmulțit cu 50%, iar anul trecut au înregistrate 22 de astfel de evenimente.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a intensificat activitățile de pază și control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut și cu încă 25,75% în primul semestru al acestui an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel