România - elicoptere Franța, scenariu presă. Fifor, vizită-cheie

Analiză dedicată ţării noastre, chiar înainte vizita ministrului Fifor în Franţa, în care se studiază şansele ca România să achiziţioneze un anumit tip de elicoptere militare.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 28-30 mai o vizită oficială în Republica Franceză, la invitaţia ministrului francez al apărării, Florence Parly. Ministrul Mihai Fifor va fi însoţit de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Dușa, şi secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Înainte de această vizită, a fost publicată o analiză a situaţiei elicopterelor de luptă din ţara noastră, conform celor de la DefenseRomania.

Bucureștiul discută cu constructorul Marignane de doi ani, în timp ce se poartă negocieri în paralel cu americanii de la Bell. Un aer de déjà vu în Polonia cu Sikorsky. În mod decisiv, apărarea Europei este departe de preocupările majorității țărilor membre ale Uniunii Europene (Polonia, Suedia, România, Olanda, Danemarca, Olanda, Norvegia ...). Șe ştie că România, care a are o cooperare de aproape 50 de ani cu cei de la Airbus, va primi în mai puţin de șase luni președinția Consiliului Uniunii Europene, în ianuarie.

Ce se va întâmpla cu linia de producţie de la Ghimbav şi ce elicoptere va prefera România, citiţi pe DefenseRomania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel