EXCLUSIV  România: Corupția, brand de țară. Basham, sfat pentru investitorii americani

Patrick Basham, președintele Democracy Institute, a vorbit într-un interviu la DC NEWS despre corupția care a ajuns să fie un brand de țară și cum acest lucru afectează România.

Analizând corupția din România în comparație cu celelalte state ale Europei, președintele Democracy Institute spune că:

„România nu are un monopol asupra corupției. Este departe de asta. Cred că dacă ar fi prezent un reprezentant al Departamentului de Stat aici sau al Ambasadei americane ar spune că pentru ca relaţiile Americii cu România să continue să fie bune și pentru a putea să convingem americanii să investească aici trebuie să le putem arăta că România este serioasă în privința acestei probleme și că din acest motiv o susținem.

Problema este, bineînțeles, că se ascund sub preş unele lucruri. Deci cum spuneaţi, se concentrează asupra problemelor privind această campanie. Da, acest lucru îngrijorează cel mai mult ori putem afirma că ceea ce se spune întreprinderilor americane este inexact”, a precizat Basham, care a adăugat că „ceea ce este cu adevărat important” este ca aceste companii americane să investească.

Sfat pentru investitorii americani speriați de rapoartele din presă privind corupția din România

Întrebat ce sfat ar da acestor companii care doresc să investească în România, dar citesc rapoarte în presă despre cât de coruptă este țara noastră și despre faptul că se vor confrunta cu acest fenoment din momentul în care ajung în România, expertul a precizat:

„Cu câțiva ani în urmă, nu exista nicio îndoială că companiile americane și alte companii occidentale fie au ales să nu vină în România fie au ales să plece de aici deaorece s-au confruntat cu corupția care le afecta într-un mod foarte tangibil, ceea ce demonstrează cât de reală era problema sau este în continuare. Și dacă îi sfătuiam acum 10 ani, aș fi înclinat să spun că aceste lucruri erau greu de contrazis. 

Am un sfat ușor diferit astăzi. Ceea ce spun astăzi este că rămâne o problemă, dar România, dacă lăsăm la o parte chestiunea politică și ne axăm pe partea economică a țării, are un un potențial extraordinar. Există politici mai bune sau mai rele, dar nimic nu este static în timp. Este o situație dinamică. Dar cred că, dacă te uiți la un fel de tendinţă, la rezultatele economice din România, această tendință este pozitivă și ascendentă”, a mai precizat Basham care a adăugat că cea mai bună metodă pentru ca o companie americană să vadă că România nu este o țară atât de coruptă precum credeau ei este să vină să investească aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel