România, calificare la CM de Handbal. Cristina Neagu s-a retras temporar din naţională

România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, la CM de handbal feminin din Spania / Foto ilustrativ Pixabay
România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, la CM de handbal feminin din Spania / Foto ilustrativ Pixabay

Naţionala de handbal feminin s-a calificat la Campionatul Mondial, fiind singura ţară din lume care a participat la toate ediţiile. După meci, Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională. 

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat miercuri, în deplasare, la Campionatul Mondial, după ce a învins reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 35-20 (18-10), şi în manşa retur din faza playoff a competiţiei. România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM.

Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 7 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur. În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start.

CM din Spania este programat între 1-19 decembrie. Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 - Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca, scrie Adevărul

Cristina Neagu s-a retras de la naţională 

”E important să înțelegem cum e să jucăm fără Cristina. Am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim mai exacți fără Cristina.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare (n.r. la Euro) vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage.

Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsesc o echipă și mai bună. Nu este ceva definitiv”, a declarat Adrian Vasile, la conferința de presă.

Astfel, România nu se va putea baza pe cea mai bună jucătoare în partidele pe care le are de disputat în toamnă, în preliminariile Campionatului European, unde va întâlni Austria și Danemarca, scrie digisport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel