România a realizat cel mai mare șoc la CM de tenis de masă

"Cel mai mare şoc al Campionatelor Mondiale pe echipe de până acum", așa a fost catalogat, vineri, succesul reprezentativei de tenis de masă feminin a României asupra Coreei de Sud cu scorul de 3-2, care a adus naționalei feminine calificarea în sferturile primei divizii de la Campionatul Mondial pe echipe de la Tokyo.

"Ţările asiatice bătându-le pe cele europene în competiţiile europene s-a întâmplat de atâtea ori în era modernă, încât a devenit o obişnuinţă. Totuşi, vineri după amiază la Tokyo, lucrurile s-au inversat. În prima divizie, Coreea de Nord a învins Ucraina, dar au urmat două victorii pentru echipele de pe bătrânul continent; Olanda a trecut de Taiwan înainte ca România să realizeze ceea ce poate fi considerat cel mai mare şoc al turneului de până acum", a notat, vineri, pe site-ul oficial, federaţia internaţională, potrivit Mediafax.

Dramatismul ultimului set, unul în care Bernadette Szocs a condus-o pe Yang Haeun cu 5-0, a fost egalată la cinci, însă a reuşit să îşi revină şi să câştige următoarele şase puncte consecutiv şi astfel să obţină o victorie mare pentru România, a fost povestit de editorialistul ITTF, Ian Marshall: "Favorite 9, româncele au bătut Coreea de Sud, cap de serie numărul trei şi medaliată cu bronz în urmă cu doi ani la Campionatele Mondiale de la Dortmund. Mai departe a fost o competiţie pe echipe, iar Elizabeta Samara, Daniela Monteiro-Dodean şi Bernadette Szocs au obţinut câte o victorie. În meciul decisiv, Szocs şi Yang Haeun şi-au împărţit seturile. În ultimul set, Bernadette Szocs conducea cu 5-0, însă Yang Haeun a câştigat următoarele trei puncte. Viorel Filimon, antrenorul României, realizând momentul bun prin care trecea Coreea de Sud a solicitat time out pentru a calma corabia şi a menţine avantajul. Totuşi, Yang Haeun a egalat la 5, iar balanţa înclina acum în favoarea Coreei de Sud. Însă nu, Bernadette Szocs a câştigat următoarele şase puncte", a adăugat Marshall.

Elizabeta Samara a învins-o pe Haeun Yang, scor 3-2 şi a pierdut meciul cu Hyowon Seo, scor 1-3. Bernadette Szocs a fost învinsă de Hyowon Seo, scor 3-1, dar a câştigat meciul cu Haeun Yang, scor 3-2, iar Daniela Dodean a trecut de Hajung Seok, scor 3-2.

În sferturi, România va întâlni echipa statului Singapore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel