EXCLUSIV  România, țara bolizilor de lux. Remus Borza: „Fără mâncare pentru copii, dar cu mașini bengoase"

Remus Borza a comentat joi, 29 martie la DC News, în cadrul „Borza Analytica" cele mai importante subiecte ale săptămânii.

 

Printre subiectele dezbătute joi la DC News a fost și Salonul Internațional de Automobile București, la care a luat parte și președintele Klaus Iohannis. Deputatul independent Remus Borza privește cu deschidere acest eveniment și amintește că România are un important producător auto, Dacia Pitești.

„Salonul Auto București se tot face de prin anii '90, dar a fost întrerupt câțiva ani. Nu văd nimic rău în organizarea unui astfel de eveniment, avem și tradiție pe zona asta, a construcțiilor de mașini. Avem doi jucători mari, unul și serios, Dacia Pitești. Acest producător a exportat anul trecut 635.000 de unități, cu o valoare de 8 miliarde de euro. Vine și Ford Craiova încet și cu mari întârzieri. În cei zece ani de prezență pe piața românească, a produs doar 40 000 de unități pe an, după ce a beneficiat și de un ajutor de stat de la Guvernul României de 75 de milioane euro. În fine, totuși avem doi producători locali", a declarat Remus Borza.

Borza: „Fără mâncare pentru copii, dar cu mașini bengoase"

Remus Borza și Val Vâlcu au vorbit și despre bolizii de lux de pe străzile bucureștene și în general, despre tendința românilor de a fi mereu în ton cu trend-urile, în ceea ce privește achiziția de obiecte scumpe. Deputatul independent consideră că dorința de epatare este o particularitate la poporului român.

„Asta ține de mentalul nostru colectiv. Noi avem aceeași mentalitate cu rușii, suntem construiți mai degrabă pe calapodul rusesc decât pe unul latin sau occidental, cel puțin din punct de vedere al valorilor, al mentalului colectiv, a atitudinii sociale. Nouă ne place să epatăm, avem o anumită grandomanie. Adică, nu avem ce pune pe masă la copii, dar ne luăm mașini bengoase. La orice intersecție din București vezi numai Maserati, Bentley, Mercedes, Porche, Ferrari. N-am văzut la Paris, Londra, Roma, New York sau Miami atâtea autoturisme de lux (...) Avem cele mai tari mașini și cele mai noi modele de telefoane. În ultimii ani am cumpărat peste 40 de milione de telefoane, din care 16 milioane smartphone-uri. Doar valoarea telefoanelor inteligente au scos din buzunarele românilor peste patru miliarde de euro", a subliniat Borza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel