România ar putea produce un tren de mare viteză: "Poate fi dat la export"

Sursa foto: Facebook România Feroviara
Sursa foto: Facebook România Feroviara

România ar putea produce un tren de mare viteză. Anunţul a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook "România Feroviară".

România feroviară anunţă prototipul DMU al celor de la Electroputere VFU Pascani. Acesta este format din trei vagoane şi are o capacitate de 200 de locuri. 

"Astazi putem spune ca anul feroviar 2019 se incheie fabulos. In conditiile in care majoritatea constructorilor si reparatorilor de material rulant feroviar din Romania, abia mai au oameni cat pentru a tine lumina pornita noaptea, Electroputere VFU Pascani ne aduce tuturor mai devreme cadoul de Craciun.

Dupa atatea zvonuri, povesti si banuieli, avem onoarea sa va prezentam tuturor prototipul DMU al celor de la Electroputere VFU Pascani. Este un DMU din 3 vagoane cu V.max 120km/h si are la prima vedere o capacitate de transport de 200 locuri pe scaune(info neoficiala).

Testele oficiale au inceput in septembrie la CTF Faurei unde a alergat si cu 160km/h si a realizat testele de tractiune si franare. In acest moment automotorul realizeaza testele de panta in vederea autorizarii pe Predeal, incarcat cel mai probabil cu saci umpluti cu nisip, aproape sau putin peste capacitatea maxima de incarcare.

Va mai aduceti aminte cand spuneam recent ca Romania este o tara privilegiata si ca putem produce singuri materialul rulant feroviar de care avem nevoie la standarde europene? Ganditi-va ca sunt sanse ca acest DMU sa plece la export...", se arată în postarea de pe "România Feroviară". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel