EXCLUSIV  România, piedici în accesarea banilor europeni. Gabriel Ispas: Se putea rezolva în două pagini

Proiect
Proiect

Gabriel Ispas, coordonator Pro România - Sectorul 4 Bucureşti, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre problemele şi piedicile care stau în calea accesări de către România de fonduri europene. 

Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan dar şi coordonator al Pro România Sector 4 a vorbit, în cadrul interviului acordat DC News, despre experienţa pe care a acumulat-o în ceea ce înseamnă proiectele cu finanţare europeană şi despre deficienţele şi piedicile constatate, multe dintre ele, culmea, puse chiar de către români. Gabriel Ispas a dat ca exemplu chiar proiectele de construire a celor patru mari spitale.

Întrebat cum se explică faptul că România a întocmit un document cu obiective asumate de 60 de pagini iar Polonia numai şase, Gabriel Ispas a explicat: "Dacă Guvernul ar fi fost interesat să acceseze aceşti bani, ar fi putut să spună Comisiei Europene 'pe regula de Smart regulation noi vrem să venim cu nişte obiective smart: iar acestea sunt...'. Puteam să nu facem în 60 de pagini ci doar în două pagini. Dar dezinteresul complet al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Dezvoltării pentru aceste proiecte cred că este dincolo de orice discuţie. (...) În loc să ne uităm pe lucrurile majore care pot aduce un beneficiu României ne uităm pe tot felul de chestiuni care aparent sunt de priză la public dar în realitate nu ne produc decât foarte mult rău."

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel