România, 15 ani de când e membru NATO. Birchall: S-a scris istorie pentru România

NATO
NATO

29 martie reprezintă o dată importantă în istoria modernă a României, consemnând momentul în care ţara noastră devine membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO, subliniază vicepremierul Ana Birchall.

La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO, aşezând astfel ţara noastră alături de statele occidentale cu care împărtăşim aceleaşi idealuri de pace şi prosperitate.

Îmi aduc aminte perfect momentul în care s-a înălţat pentru prima dată, la Bruxelles, steagul României în calitate de stat membru NATO. Am fost şi voi fi mereu mândră că am avut onoarea să particip la un moment înălțător în care s-a scris istorie pentru România.

La 15 ani de la aderarea la NATO, România a dovedit că este un stat membru matur şi responsabil, capabil să îşi îndeplinească toate obligaţiile care îi revin din acest statut. Ţara noastră a devenit un furnizor important de securitate pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în condiţiile unui climat de securitate marcat de ameninţări, transmite vicepremierul Ana Birchall într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel