EXCLUSIV  Români ținuți captivi în Germania. Cătălin Ivan: Sunt dați dispăruți

Germania
Germania

Europarlamentarul Cătălin Ivan, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PRODEMO, a vorbit în cadrul unui interviu DCNews despre cum românii sunt ținuți închiși în Germania, în timp ce familiile de acasă îi dau dispăruți.

Avem sute de mii de români victime ale sclaviei moderne, cu care cei de acasă nu mai pot intra în legătură. Sunt dați dispăruți. Ei muncesc pe șantiere  în sudul Italiei, în sudul Spaniei, în abatoarele din Germania și pe șantiere din Germania. Germania folosește munca la negru. Ei sunt ținuți în niște cămine în condiții improprii și efectiv aceste cămine sunt încercuite de garduri sârmă ghimpată. Nu au cum să iasă de acolo. Nu au acte, nu știu ce au semnat, nu ei iau banii, altcineva ia banii și le dă cât consideră. 

Statul german din bugetul național a dat bani pentru crearea unor centre de consiliere pentru muncitorii care vin din România și din Europa de Est, cu angajați care vorbesc limba țărilor respective și să îi ajute pe cei care ajung acolo și care uneori habar nu au să citească un contract. Problema este că aceștia care sunt sclavi și ținuți pe șantiere închiși nu au cum să ajungă la centrele de consiliere pentru că nu au cum să iasă de acolo, a declarat Cătălin Ivan în cadrul interviului DCNews.

Vezi răspunsul INTEGRAL în video de mai jos

Citește și: Cătălin Ivan: Clasa politică să înțeleagă această DRAMĂ TĂCUTĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel