Români răpiţi. Meleşcanu, precizări de ultimă oră

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, întrebat despre incidentul care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo şi în care sunt dispăruţi trei români, că a fost activată celula de criză de la nivelul MAE, s-a luat legătura cu autorităţile din Togo şi Nigeria, dar deocamdată nu se ştie dacă a fost o acţiune de piraterie sau una teroristă.

"E vorba de o navă care e folosită de o societate românească, cu echipajul întreg românesc. După ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au, marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară, au fost salvaţi toţi, în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi", a precizat Teodor Meleşcanu, la Parlament.

El a arătat că, deocamdată, nu se ştie dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă.

A fost declanşată celula de criză

"Am declanşat funcţionarea celulei de criză, am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă. Urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective", a spus ministrul de Externe.

Trei români se numără printre membrii unui echipaj de navă ce au dispărut duminică, în urma unui incident care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo, a precizat luni MAE, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată celula de criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale, cu proprietarul navei, precum şi cu autorităţile române cu competenţe în domeniu", a subliniat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel