Români în italia. Corina Creţu: Cred că prezența lor...

Corina Crețu
Corina Crețu

Corina Crețu a participat la a participat, duminică, la evenimentul 'Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena', organizat de Clubul Italian de Afaceri.

Corina Creţu, comisarul european pentru Politică regională, a declarat, duminică, la Cluj, că prezenţa românilor în Italia, peste un milion de persoane, este cel mai mare fenomen migrator de succes din această ţară.

'Cred că prezenţa românilor în Italia este cel mai mare fenomen migrator de succes din istoria italiană. Plecarea românilor în Italia a fost posibilă datorită aderării ţării noastre la UE. (...) Oriunde am fost în Italia, m-am întâlnit cu români. Am văzut cât de importantă este biserica în Italia pentru a aduna comunităţile de români şi ceea ce am observat este că în Italia românii se integrează social foarte rapid, sunt muncitori, eficienţi, respectaţi, au reuşit să participe la viaţa politică şi socială a comunităţilor din care fac parte şi mă bucur că faţă de prima perioadă de după Revoluţie, când am observat că românii din diferite ţări au un fel de concurenţă între ei, acum mai în toate ţările românii se înţeleg şi lucrează împreună', a spus Corina Creţu.

Aceasta a adăugat că 'cetăţenii români merită drepturi egale în UE, mai multe şanse pentru o viaţă mai bună şi drumul spre integrare este cel care va ajuta şi mai mult România şi pe toţi cetăţenii săi'. Corina Creţu a participat, duminică, la evenimentul 'Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena', organizat de Clubul Italian de Afaceri, eveniment care a avut ca temă generală 'Italia şi România - relaţii şi consecinţe după intrarea ultimei în Uniunea Europeană - analiză din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios'.

Citește și: Corina Crețu: Sunt absolut șocată. Lucruri care dezinformează

Printre vorbitori s-au numărat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consulul onorific al Italiei la Cluj, Massimo Novali, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, reprezentantul Diocezei Ortodoxe Române din Italia, părintele reverend Octavian Schintee, preşedintele Institutului Naţional de Asistenţă Socială din Italia (INAS), Gianluigi Petteni, preşedintele Clubului Italian de Afaceri (IBC), Antonio Patane. De asemenea, a fost lansat volumul 'Come fratelli. La Fratellanza italo-romena a 10 anni dall'adesione all'Unione Europea / Ca fraţii. Fraternitatea italo-română la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană', în prezenţa autorilor, Marian Mocanu şi Irina Niculescu.

Citește și: Alegeri prezidențiale. Ponta, condiție ca Pro România să aibă candidat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel