Românce, sclave în Italia. Guvernul Grindeanu, acuze grave

Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D. România) acuză Guvernul de nerespectarea articolului 17 din Constituţie, care prevede asigurarea protecţiei pentru românii din Diaspora. Mii de femei românce care lucrează în agricultură în provincia Ragusa din Sicilia sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv amenințări și agresiuni sexuale, și trăiesc în condiții de sclavie, se arată într-un reportaj al presei britanice.

Într-un comunicat pentru DC News, se precizează că la ora actuală nu există niciun proiect finanţat de Guvern care să lupte pentru apărarea drepturilor românilor din Italia, care sunt expuşi unor fenomene periculoase, precum munca "la negru" şi sclavagismul modern.

”Deşi Confederaţia a prezentat proiectul “Vreau să lucrez legal în Europa mea” ultimelor 3 Guverne (Victor Ponta, Dacian Cioloş şi Sorin Grindeanu), nu s-a găsit nici până la această data un mod de finanţare. De cel puţin 3 ani, C.A.P.I.M.E.D. România primeşte semnale de la românii abuzaţi în Italia, scrisori pe care le-a anexat şi în proiectul de finanţare, însă oficialităţile de la Bucureşti încă nu au găsit o soluţie de deschidere a acestui dorit sindicat în Italia”, se arată în comunicat.

Săptămânalul britanic The Observer a publicat un reportaj în care prezenta cum mii de românce care lucrează în Italia în agricultură sunt victimele abuzurilor, agresiunilor sexuale, iar condițiile în care trăiesc sunt amintesc de perioada sclaviei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel